Vocabulaire de l'hôtellerie et la restauration
Vocabulary for the hotel and catering industry
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Résultats pour la recherche de mots débutant par rou
- Ingredient or French dish: translation or description in English
- rouelle : a round slice of meat.
- rouelle (de) : round piece or slice.
- rouelle (de) : slice of meat or vegetable cut at an angle.
- rouennaise : Bordelaise sauce with a reduction of red wine and shallots, finished with pureed raw duck livers - a classic sauce.
- rougail (plat régional) : a spicy Creole speciality that can be found at Reunion Island or in Mauritius, the rougail is made of tomatoes, onions, garlic, ginger and spices. It goes very well with curries, meat, sausages or fish.
- rouget : red mullet.
- rouget (rouget barbet) : sweet, red-skinned fish commonly called red mullet; smaller, better.
- rouget barbet : red mullet.
- rouget grondin : red gurnard.
- rouille : a spicy red pepper and garlic mayonnaise from Provence, served with fish soups.
- rouille : orange-coloured sauce with peppers, garlic and saffron.
- rouille : thick, spicy, rust-colored sauce, with olive oil, peppers, tomatoes, garlic.
- roulade : a rolled slice of meat or piece of fish filled with a savory stuffing; the term can also mean a sheet of sponge cake or the like spread with a suitable filling, rolled up and perhaps garnished.
- roulade : roll, often stuffed.
- roulade (de) : roll (of)
- roulé(e) : rolled (usually crêpe).
- roulé(e) : rolled
- rouleau : rolling pin.
- roussette : rock salmon; dog fish.
- roux : a mixture of flour and butter or other fat, usually in equal proportions, cooked together slowly and used to thicken sauces and soups. A white roux is heated long enough to cook the flour but not color it and is used for béchamel and velouté sauces; a blond roux is allowed to color slightly during cooking; a brown roux, which may use a clarified fat other than butter, is cooked slowly for a long time so that it acquires a mellow brown shade to color the sauces it thickens. The word roux means reddish or reddish brown.
- roux : flour, butter base for sauces.
- roux : butter and flour mixed together to thicken sauce.
- Il y a 66 réponses quand on recherche le groupe de lettres "rou" au lieu de rou.
- Il y a aussi 13 traductions débutant par rou dans le lexique français anglais. L'orthographe de "rou" a peut être été modifiée.
- roucou / rocou : annatto / achiote
- rouelle : round steak
- rougail : rougail (Creole condiments and spices)
- rouge : red
- rouget : red mullet
- roulade : roulade
- rouleau à pâtisserie : rolling pin
- rouler : roll
- roussette : dogfish
- roussir : brown
- route à quatre voies : dual carriageway
- route principale : main road
- vin rouge : red wine
Cette base de données est expérimentale et comporte de nombreuses imperfections (une recherche de mot ou plat comportant un problème d'orthographe donne des résultats imprévisibles, le sens est parfois régional, l'orthographe et le sens peuvent être plutôt américains...).
Les explications ont été compilées à partir de sites introuvables aujourd'hui, de travaux d'élèves, de Wikipedia ainsi que de plusieurs listes bien plus complètes :
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