Vocabulaire de l'hôtellerie et la restauration
Vocabulary for the hotel and catering industry
Résultats pour la recherche de mots débutant par poule
- Français French
- Anglais English, nature / lexical category
- lait de poule
- eggnog / egg nog (US), n.
- poule
- hen, n.
- poulet
- chicken, n.
Il y a aussi 15 explications dans les descriptions de plats. L'orthographe de "poule" a peut être été modifiée.
- poule d'inde : turkey hen.
- poule faisane : female pheasant.
- poule-au-pot : pot-au-feu including a sausage-stuffed chicken, made famous by Henri IV's perhaps apocryphal remark that he wanted every household in France to have poule-au-pot on Sunday; the chicken is a plump hen, even though poule means stewing chicken.
- poulet : a young spring chicken - a "fryer" or "broiler" - weighing up to about four pounds; poule means a stewing chicken, one that is too old for other treatment; poulet d'Inde is a turkey.
- poulet : chicken
- poulet (rôti) : chicken (roast).
- poulet à la broche : spit-roasted chicken.
- poulet basquaise : chicken with tomatoes and peppers.
- poulet basquaise : basque style chicken, with tomatoes and sweet peppers.
- poulet de Bresse : corn-fed, white flesh chicken.
- poulet de Bresse : high-quality, free-running, corn-fed chicken.
- poulet de grain : grain-fed chicken.
- poulet de grain : corn-fed chicken.
- poulet fermier : free-range chicken.
- poulette : young chicken.
Ce lexique, comme les autres lexiques disponibles, est expérimental et comporte de nombreuses imperfections (une seule nature est indiquée, le sens est parfois régional, l'orthographe et le sens peuvent être plutôt américains...). Il sert de base à des exercices en ligne.
Pour signaler une erreur ou suggérer un ajout ou une correction, utilisez le formulaire de contact.
visites : 547769
à 3:52:35 utc+ le 28/04/2024